Tépett csirkemelles tésztasaláta

2025.03.12

Nem a legesztétikusabb ételfotóm, de a recept annál jobb. :D 

Hozzávalók


  • 250 g gluténmentes tészta (én Auchan szarvacska tésztát használtam, de lehet fussili, penne vagy bármi, ami szimpatikus)
  • 1 csomag csirkemell (kb. 700g volt)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 marék bébispenót
  • 1 marék koktélparadicsom (5-6 db ízlés szerint)
  • egy fél kígyóuborka
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 marék friss petrezselyem

Az öntethez:

  • 3 evőkanál növényi joghurt (én Alpro kókuszalapú szójajoghurtot használtam)
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve (vagy fokhagymanyomón átnyomva)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál friss citrom leve
  • 1 teáskanál dijoni mustár

      Elkészítés



    1.
    A csirkemellet kisebb darabokra vágom és vízben megfőzöm. Ne legyen túl kicsi, de azért tudjon átfőni. Kb. 30 perc elég neki.

    2.
    A tésztát forrásban lévő vízben megfőzöm, majd leszűröm. 

    Tipp: A főzési idő attól függ, milyen tésztát használsz. A kukoricatésztának több idő kell, ezért én mindig a csomagoláson lévő utasítást követem.

    3.
    Ha kész a csirkemell, kiveszem a vízből, és 2 db villával széttépkedem őket. 

    Tipp: Ha levest is szeretnél készíteni, ne szűrd le a csirke vizét, mert szuper leves-alap lesz belőle. :)



    4.
    Kikeverem a szószt, egy nagy tálba öntöm. (Tényleg legyen nagy, mert hatalmas mennyiség lesz :D )

    5.
    Felaprítom a zöldségeket majd a szószhoz adom a spenóttal, csirkemellel és a tésztával együtt. Jól átforgatom.


    Ebből a mennyiségből nekem 8 adag jött ki, így egy adag kb. 235 kcal-t tartalmaz.

    Remélem meghoztam a kedved a főzéshez. :) Ha elkészítetted, küldj egy üzenetet nekem instagram-on, hogy hogy ízlett. 


    Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el