Tépett csirkemelles tésztasaláta
Nem a legesztétikusabb ételfotóm, de a recept annál jobb. :D


Hozzávalók
- 250 g gluténmentes tészta (én Auchan szarvacska tésztát használtam, de lehet fussili, penne vagy bármi, ami szimpatikus)
- 1 csomag csirkemell (kb. 700g volt)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só, bors ízlés szerint
- 1 marék bébispenót
- 1 marék koktélparadicsom (5-6 db ízlés szerint)
- egy fél kígyóuborka
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 marék friss petrezselyem
Az öntethez:
- 3 evőkanál növényi joghurt (én Alpro kókuszalapú szójajoghurtot használtam)
- só, bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve (vagy fokhagymanyomón átnyomva)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál friss citrom leve
- 1 teáskanál dijoni mustár
- Elkészítés
1.
A csirkemellet kisebb darabokra vágom és vízben megfőzöm. Ne legyen túl kicsi, de azért tudjon átfőni. Kb. 30 perc elég neki.
2.
A tésztát forrásban lévő vízben megfőzöm, majd leszűröm.
Tipp: A főzési idő attól függ, milyen tésztát használsz. A kukoricatésztának több idő kell, ezért én mindig a csomagoláson lévő utasítást követem.
3.
Ha kész a csirkemell, kiveszem a vízből, és 2 db villával széttépkedem őket.
Tipp: Ha levest is szeretnél készíteni, ne szűrd le a csirke vizét, mert szuper leves-alap lesz belőle. :)
4.
Kikeverem a szószt, egy nagy tálba öntöm. (Tényleg legyen nagy, mert hatalmas mennyiség lesz :D )
5.
Felaprítom a zöldségeket majd a szószhoz adom a spenóttal, csirkemellel és a tésztával együtt. Jól átforgatom.
Ebből a mennyiségből nekem 8 adag jött ki, így egy adag kb. 235 kcal-t tartalmaz.
Remélem meghoztam a kedved a főzéshez. :) Ha elkészítetted, küldj egy üzenetet nekem instagram-on, hogy hogy ízlett.
