Könnyed nyári tésztasaláta
Könnyed, szupergyors és ízletes tésztasaláta. Természetesen ezúttal is glutén-és tejmentesen. :)


Hozzávalók
- 400 g gluténmentes Fusilli (én Schär-t használtam, szerintem ez a legjobb GM tészta)
- 1 fej lilahagyma
- 200g koktélparadicsom
- 1 konzerv kukorica
- 3/4 kígyóuborka
- 2 evőkanál szárított paradicsomos krém (Vilgain-ről rendeltem, de használhatsz akár vöröspesztót is, csak fontos, hogy glutén-és tejmentes legyen)
- gluténmentes sörélesztőpehely (ez adja majd a finom sajtos ízt)
- olívaolaj
- Kotányi Pizza fűszerkeverék (vagy oregánó és bazsalikom keveréke)
- só, bors
- Elkészítés
A tésztát forrásban lévő vízben kb. 10 perc alatt készre főzöm. Ha kész, leszűröm, és egy nagy tálba teszem.
2.
Hozzáadom a felaprított lilahagymát, uborkát, paradicsomot, és a leszűrt kukoricát is.
Teszek bele 2 evőkanál szárított paradicsomos krémet, egy kevés olívaolajat, sózom, borsozom, hozzádom az olasz fűszereket, majd jó alaposan összekeverem.
4.
Gluténmentes sörélesztőpehellyel tálalom.
Ebből a mennyiségből kb 6 adag jön ki. 1 adag kb. 320 kcal-t tartalmaz.
Remélem meghoztam a kedved a főzéshez. :) Ha elkészítetted, küldj egy üzenetet nekem instagram-on, hogy hogy ízlett.
