Sütőben sült húsgolyó sült zöldségekkel, korianderes csicseriborsó salátával
Ha unod a csirkemellet, de szeretnél egy könnyed, zöldségekben gazdag ételt, akkor ezt neked ajánlom. :)


Hozzávalók
500g 20%-os sertés darált hús
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál gluténmentes panírmorzsa
1 tojás
1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
1 teáskanál Kotányi Pizzafűszer keverék (vagy oregánó és bazsalikom keveréke)
egy kis marék friss petrezselyem
olívaolaj
só, bors
A húsgolyóhoz
A körethez
- kb. 500g apró szemű sárgaburgonya
- 3-4 kisebb édesburgonya
- 250g friss kelbimbó
- só, bors
- olívaolaj
A salátához
- 2 konzerv csicseriborsó
- 1 kisebb kígyóuborka
- kb. 200g koktélparadicsom
- egy marék friss koriander vagy petrezselyem (én most korianderrel csináltam)
- 1 fej lilahagyma
- olívaolaj
- 2-3 evőkanál friss citrom leve
- só, bors
Elkészítés
A húsgolyó
1.
A sütőt előmelegítem 220°C-ra. Apróra vágom a vöröshagymát, felvágom a petrezselymet.
2.
A darált húst egy tálba teszem. Hozzáadom a tojást, az aprított vöröshagymát, a petrezselymet, a fűszereket, a gluténmentes panírmorzsát. Fokhagymanyomóval belenyomom a fokhagymagerezdeket, majd egy evőkanállal jó alaposan összedolgozom az egészet.
3.
Egy nagy kerámia tepsit kikenek olívaolajjal. Apró golyókat formázok a masszából, majd a tepsibe helyezem őket. Kb. 30 percig sütöm a sütőben, addig, amíg szépen megbarnul.
A köret
1.
Előkészítek egy nagy lapos tepsit. Kibélelem alufóliával, bekenem egy kevés olívaolajjal.
2.
Előkészítem a zöldségeket:
A burgonyákat megmosom, szárazra törlöm, majd félbe vágom. Az édesburgonyát meghámozom, karikákra vágom. A kelbimbókat félbe vágom.
3.
A tepsire helyezem őket, olívaolajjal meglocsolom, sózom, borsozom, majd jól összekeverem, a sárgaburgonyákat pedig héjukkal felfelé fordítom.
4.
Ezt is kb. 30 percig sütöm 220°C-on.
A saláta
1.
A csicseriborsót megmosom, egy nagy tálba teszem.
2.
Felvágom hosszabb csíkokra az uborkát, a koktélparadicsomot felezem/negyedelem, a lilahagymát, koriandert (vagy petrezselymet) apróra vágom. A csicseriborsóhoz adom.
3.
Belefacsarok 2-3 evőkanálnyi friss citrom levét. Meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom.
4.
Alaposan összekeverem, és kész is. :)
Ebből a mennyiségből 6 adag jön ki. Egy adag kb. 490 kcal-t tartalmaz.
Remélem meghoztam a kedved a főzéshez. :) Ha elkészítetted, küldj egy üzenetet nekem instagram-on, hogy hogy ízlett.
