Sütőben sült húsgolyó sült zöldségekkel, korianderes csicseriborsó salátával

2025.02.23

Ha unod a csirkemellet, de szeretnél egy könnyed, zöldségekben gazdag ételt, akkor ezt neked ajánlom. :)

Hozzávalók

    A húsgolyóhoz

  • 500g 20%-os sertés darált hús

  • 1 kisebb vöröshagyma

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • 4 evőkanál gluténmentes panírmorzsa

  • 1 tojás

  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika

  • 1 teáskanál Kotányi Pizzafűszer keverék (vagy oregánó és bazsalikom keveréke)

  • egy kis marék friss petrezselyem

  • olívaolaj

  • só, bors

A körethez

  • kb. 500g apró szemű sárgaburgonya
  • 3-4 kisebb édesburgonya
  • 250g friss kelbimbó
  • só, bors
  • olívaolaj 

A salátához

  • 2 konzerv csicseriborsó
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • kb. 200g koktélparadicsom
  • egy marék friss koriander vagy petrezselyem (én most korianderrel csináltam)
  • 1 fej lilahagyma
  • olívaolaj
  • 2-3 evőkanál friss citrom leve
  • só, bors

Elkészítés


A húsgolyó

1.
A sütőt előmelegítem 220°C-ra. Apróra vágom a vöröshagymát, felvágom a petrezselymet.

2.
A darált húst egy tálba teszem. Hozzáadom a tojást, az aprított vöröshagymát, a petrezselymet, a fűszereket, a gluténmentes panírmorzsát. Fokhagymanyomóval belenyomom a fokhagymagerezdeket, majd egy evőkanállal jó alaposan összedolgozom az egészet.

3.
Egy nagy kerámia tepsit kikenek olívaolajjal. Apró golyókat formázok a masszából, majd a tepsibe helyezem őket. Kb. 30 percig sütöm a sütőben, addig, amíg szépen megbarnul.

A köret

1.
Előkészítek egy nagy lapos tepsit. Kibélelem alufóliával, bekenem egy kevés olívaolajjal.

2.
Előkészítem a zöldségeket:

A burgonyákat megmosom, szárazra törlöm, majd félbe vágom. Az édesburgonyát meghámozom, karikákra vágom. A kelbimbókat félbe vágom.

3.
A tepsire helyezem őket, olívaolajjal meglocsolom, sózom, borsozom, majd jól összekeverem, a sárgaburgonyákat pedig héjukkal felfelé fordítom.

4.
Ezt is kb. 30 percig sütöm 220°C-on.

A saláta

1.
A csicseriborsót megmosom, egy nagy tálba teszem.

2.
Felvágom hosszabb csíkokra az uborkát, a koktélparadicsomot felezem/negyedelem, a lilahagymát, koriandert (vagy petrezselymet) apróra vágom. A csicseriborsóhoz adom.

3.
Belefacsarok 2-3 evőkanálnyi friss citrom levét. Meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom.

4.
Alaposan összekeverem, és kész is. :)


Ebből a mennyiségből 6 adag jön ki. Egy adag kb. 490 kcal-t tartalmaz.

Remélem meghoztam a kedved a főzéshez. :) Ha elkészítetted, küldj egy üzenetet nekem instagram-on, hogy hogy ízlett. 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el